- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас се добро ознојио, крај за Руса већ на почетку

© AP PhotoАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
Пратите нас
Почетак Мастерса Синсинати донео је прегршт фантастичних мечева, узбуђења и неочекиваних резултата. Рус Андреј Рубљов који је био седми носилац, елиминисан је већ у другом колу јер је од њега био бољи Финац Емил Русувори резултатом 7:6, 5:7, 7:6, док се први рекет света Карлос Алкарас добро ознојио против Џордана Томпсона - 7:5, 4:6, 6:3.
Теже него што се очекивало талентовани 20-годишњи Шпанац започео је да крчи себи пут ка трофеју после неочекиване елиминације у четвртфиналу Торонта од Томија Пола.
Аустралијанац је имао предност у уводном сету, водио је 4:2 и имао 40:15, али се није изборио да потврди брејк и управо је тај моменат, чини се, преломио први сет, допустивши Шпанцу да дође до преокрета.
У наставку сусрета успео је Џордан Томпсон, иначе 55. рекет планете, да направи два брејка, наспрам једног Алкарасовог и да слави 6:4, те је меч отишао у трећи сет.
Алкарас га је отворио крађом сервиса и уследила је потврда, све то било је довољно да се у деветом гему домогне још једног брејка и да слави резултатом 6:3, у мечу који је трајао чак два сата и 48 минута.
Шпанац у трећем колу Синсинатија чека победника двобоја Уго Умбер и Томи Пол, па је јасно да ће Алкарас имати лепу прилику да се реваншира Американцу у случају да он буде успешнији од Француза.
Што се тиче Андреја Рубљова он је неочекивано рано завршио своју причу у Синсинатију. Иако је у првом сету имао све у својим рукама, сервирао је за освајање сет, имао је и две сет лопте у тајбрејку, али му то није било довољно и Финац је повео у сетовима.
Велики пад у игри Рус је доживео и у наставку сусрета када је успео да прокоцка 5:2, допустивши Финцу да наниже три гема и тако стигне до изједначења.
Ипак, наредна два припала су Русу који се тако изборио за трећи сет. Очекивало се да ће осми тенисер света оправдати улогу фаворита и домоћи се пласмана међу најбољих 16 у Синсинатију, али се то није догодило.
Чак четири брејка, по два на обе стране у једном изузетно узбудљивом сету који је трајао чак 80 минута, а у ком је 60. рекет света стигао до тријумфа после тајбрејка резултатом 7:3, па ће у осмини финала играти против Аустралијанца Попирина.
Русувори је тако стигао до четврте победе над тенисером из Топ 10.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
СПОРТ
Новака у Синсинатију чека „каменчић у ципели“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала