- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Пешић води 13 играча на Филипине – један остаје у Београду

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
Пратите нас
Селектор Србије Светислав Пешић говорио је после меча са Порториком и на неки начин скратио је списак на 13 имена. Истакао је да ће 13 играча ићи у Кину и у Манилу, а да то задовољство неће имати најмлађи Никола Топић.
У Кину путују: Филип Петрушев, Никола Јовић, Богдан Богдановић, Вања Маринковић, Огњен Добрић, Душан Ристић, Марко Гудурић, Стефан Јовић, Дејан Давидовац, Бориша Симанић, Алекса Аврамовић, Никола Милутинов и Алекса Раданов.
„У Кину путује 13 играча. То је био план пре почетка када смо започели тај неки програм. Толико их иде у Кину и у Манилу. Мали Топић остаје овде да настави да тренира. Очекује нас дугачак пут. Медицински састав смо проширили, то нам је потребно. Врло је важно да останемо здрави и да се адаптирамо на временску зону. Надамо се, ја бих волео да се Топић појави тамо, али то значи да се неко разболео. То стварно не бисмо желели“, рекао је Пешић.
Топић је имао прилику да дебитује пред београдском публиком, али неће путовати на Светско првенство.
Дакле, пред Пешићем је још једна дилема, ко је последњи прекобројни.
Пешић ће до 24. августа саопштити крајњи списак од 12 кошаркаша који ће играти на Светском првенству које стартује 25. августа.
Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
Мундобаскет 2023
Победа од 35 разлике – Орлови показали Порторику шта га чека на Мундобаскету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала