- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски тенк „прорив“ покреће вештачка интелигенција /видео/

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаТенк Т-90М "прорив" у зони специјалне војне операције
Тенк Т-90М прорив у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
Пратите нас
Технологија вештачке интелигенције уграђена је у тенк Т-90 „прорив“, рекао је на Међународном војно-техничком форуму „Армија 2023“ шеф Управе за развој технологијa вештачке интелигенције Министарства одбране Русије Василиј Елистратов.

Тенк Т-90 ‘прорив’ један је од малобројних оклопних возила у које је већ сада уграђена технологија вештачке интелигенције“, рекао је он телевизији „Звезда“.

Елистратов је додао да се оклопна техника, која се обнавља после акција у зони специјалне војне операције, враћа модернизована на терен и са елементима вештачке интелигенције.
„То су машине за праћење циљева које заправо могу да замене војника који наводи топ на циљ, међутим, војник ипак на крају издаје наредбу за употребу оружја. Топ има и систем који му осигурава безбедност. Електронски систем оклопног наоружања и технике може да буде основа за употребу тенка без посаде“, додао је он.
Вештачка интелигенција и роботизација значајно шире могућности у наоружању и чувају животе војника. Елистратов је истакао да је ово историјски тренутак у коме је настао нови род војске који се заснива на роботехници и вештачкој интелигенцији.
Међународни војно-технички форум „Армија-2023“ одржава се од 14. до 20. августа у конгресно-изложбеном простору „Патриот“ на полигону Алабино у Московској области.
Посетитель фотографируется на Международном военно-техническом форуме АРМИЯ-2023, Россия - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
МУЛТИМЕДИЈА
Дронови, тенкови, авиони, ракете... У Московској области одржава се међународни војно-технички форум
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала