- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Сале, како против Србије?

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаАлександар Саша Ђорђевић
Александар Саша Ђорђевић - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
Пратите нас
Као играч Александар Саша Ђорђевић Србији је донео седам медаља, а као селектор три одличја, међутим сада ће пробати да окити репрезентацију Кине чији је селектор постао 2022. године.
Србија као памти као великог кошаркаша и селектора, али Александар Сале Ђорђевић, одлучио је да се опроба и на клупи друге земље и то Кине са којом ће против Србије играти у оквиру групе Б на Светском првенству.
Осим кошаркашка који се родом из Кине Ђорђевић је на списак за Мундобаскет ставио и Кајла Андерсона, кошаркаша Минесоте који је добио кинеско држављанство.
Кина се налази у групи Б са Србијом, Јужним Суданом и Порториком.
Пред Ђорђевићем је и уз НБА појачање тежак задатак, а колики год да је професионалац питање је да ли потпуно може да искључи емоције. Објективно и сам сматра да је Србија један од фаворита на Мундобаскету.
„Биће веома тешко, Србија је један од фаворита. У нашој групи апсолутно, а мислим и на целом такмичењу. Спремићемо се најбоље што можемо да парирамо једној изузетно јакој Србији“, рекао је Сале Ђорђевић.
Списак Кине за Мундобаскет:
Кајл Андерсон, Џао Ђинвеј, Џанг Џенлин, Фу Хао, Ченг Шуајпенг, Ју Ђихао, Сун Мингхуи, Џу Ђунлонг, Ху Ђинћиу, Хе Шининг, Џоу Пенг, Џао Руи, Ху Мингшуан, Ду Рунњанг, Фанг Шуо, Женг Фанбо, Цуј Јонгши, Њанг Џелин, Џоу Ћи.
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2023
СПОРТ
Светислав Пешић после две провере: „Нема проблема, него решења“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала