- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин и пречка „сервирали“ трофеј Ситију

© AP Photo / Thanassis StavrakisНемања Гудељ
Немања Гудељ - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
Пратите нас
Манчестер сити освојио је свој први трофеј Суперкупа Европе у Атини, накош што је после 1:1 у регуларних 90 минута, победио Севиљу после пенал лутрије резултатом 5:4. Једини непрецизан био је Немања Гудељ, који је преузео одговорност у петој серији, а лопти се на путу ка мрежи испречила пречка.
Енглези су били велики фаворити у атинском двобоју, али је шпански представник успео први да зада ударац и да поведе преко Јусефа Ен Несирија у 26. минуту.
Снажни Мароканац је био највиши у скоку и главом је успео да закуца лопту иза леђа Бразилца Едерсона који је остао непомичан.
Мреже су мировале до одласка на одмор, да би три минута по истеку једног сата игре у Атини, Крис Палмер такође главом успео да поравна резултат.
Уследила је теренска иницијатива Ситија, који је био без свог најбољег креативца Кевина де Брујнеа, који ће одсуствовати неколико месеци због нове повреде тетиве на самом старту сезоне.
С друге стране, Ен Несири је имао две колосалне прилике, али их није реализовао и како је меч окончан без победника, приступило се извођењу једанаестереца.
Први пенал за Сити реализовао је Ерлинг Холанд, с друге стране погодио је Окампос. И сви су погађали, од Алвареза, преко Ковачића, Грилиша и Вокера, до Мира, Ракитића и Монтиела.
Завршница пете серије припала је Гудељу који је шутирао снажно, али је погодио пречку, па је трофеј Суперкупа практично „сервирао“ Ситију.
Имао је стандардни српски репрезентативац велику подршку на трибинама одакле га је бодрила вереница у друштву мајке и тетке, али је фудбал хтео да баш он буде трагичар Севиље у Грчкој.
Ситију је тако припао трофеј Суперкупа и чек на пет милиона евра, док ће Андалужани бити богатији за три милиона, колико иде пораженом тиму.
Подсетимо, Суперкуп Европе је практично ревијлани меч у ком се састају освајач Лиге шампиона и Лиге Европе из претходне сезоне.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
СПОРТ
Грчка уводи мере за борбу против хулиганизма
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала