Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нове оставке Срба у полицији на северу Косова и Метохије

© Sputnik / Дејан СимићКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
Пратите нас
Нове оставке полицајаца српске националности на северу Косова и Метохије потврђене су данас, одмах после изјава америчког амбасадора у Приштини Џефрија Ховенијера и шефа Еулекса Ђованија Пјероа Барбана који су саопштили да су забринути због оставки тројице новорегрутованих српских полицајаца и да помно прате дешавања.
Медији који извештавају на албанском језику преносе данас да су седморица полицајаца напустила такозвану косовску полицију само неколико дана након што су почели да раде у српским општинама на северу Косова и Метохије.
Како наводе, четворица полицајаца су оставке дали у Лепосавићу, двојица у Звечану и један у Северној Митровици.
Срби који су радили у косовској полицији су почетком новембра прошле године напустили полицију а исто су учинили и судије, тужиоци и административно особље које је радило при тзв. косовским институцијама чиме су Срби напустили све косовске институције на северу покрајине.
Након тога у више наврата расписани су конкурси за пријем Срба у косовску полицију али је одзив био изузетно низак. Почетком августа поново је један део новорегрутованих Срба почео да ради у косовској полицији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала