- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Три руска авиона прелетела изнад ваздушног простора Финске и Естоније због олује

CC0 / Pexels/SevenStorm JUHASZIMRUS / Путнички авион у лету
Путнички авион у лету - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
Пратите нас
Три авиона руских авио-компанија, приликом летова изнад неутралних вода, због временских услова и олује, прелетела су изнад ваздушних граница Финске и Естоније, а службе за ваздухопловну навигацију земаља, у сарадњи са руским колегама, омогућиле су безбедан лет ових летелица, саопштено је новинарима из прес-службе „Росавијације“.
„Три летелице руских авиокомпанија 'Русија’, 'Уралске авиолиније' и 'Нордвинд', приликом лета изнад неутралних вода у и из Калињинграда, а због отежаних временских услова и олује, биле су принуђене да пређу ваздушне границе Финске и Естоније“, истиче се у саопштењу.
„Росавијација“ је нагласила да су службе ваздушне навигације Русије, Финске и Естоније омогућиле безбедну логистику руских авиона.
„’Росавијација’ захваљује надлежним огранима Финске и Естоније на пруженој помоћи. Са своје стране, потврђујемо да је, руководећи се принципима узајамне помоћи по питању осигурања безбедности летова, руска страна спремна да, у случају потребе, осигура безбедан лет авиона страних држава у ваздушном простору Русије“, додаје се у саопштењу.
Ваздушни простор држава ЕУ затворен је за руске авионе због санкција уведених након што је Русија покренула специјалну војну операцију у Украјини.
Ловац МиГ-31 носи хиперсоничну ракету кинџал - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
РУСИЈА
Руски МиГ-31 спречио норвешки војни авион да наруши државну границу Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала