- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Грци у фрци

© ФИБАЈанис Адетокумбо
Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
Пратите нас
Један од главних кандидата за медаљу је селекција Грчке, а селектор Димитрис Итудис имао је доста проблема пред предстојеће Светско првенство са отказима играча. Можемо рећи да неће доћи у најбољем саставу.
Итудис се сусрео са бројним проблемима, највећи је тај што у тиму неће имати Јаниса Адетокумба.
Уз њега, Ник Калатес одлучио је да се не одозове позиву репрезентације, а исто се односи и на натурализованог Тајлера Дорсија. Занимљиво је да обојица играју код Итудиса у Фенеру. Уместо једног Американца, ту је други - Томас Вокап.
Наравно, познато је од раније да Грчка неће рачунати ни на Костаса Слукаса који је овог лета прешао из Олимпијакоса у Панатинаикос, тако да је јасно да су Грци пољуљани.
Репрезентација Грчке налази се у Групи Ц у којој ће снаге одмерити са селекцијама Америке, Јордана и Новог Зеланда.
Састав Грчке:
Томас Вокап, Михалис Лунцис, Димитрис Мораитис, Јанулис Ларенцакис, Никос Рогавопулос, Лефтерис Бохоридес, Костас Папаниколау, Јанис Папапетру, Панајотис Калаицакис, Динос Митоглу, Танасис Адетокумбо, Јоргос Папајанис, Манолис Хацидакис и Јоргос Цалбурис.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала