- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Да ли је само важно учествовати?

© AFP 2023 / TED ALJIBEЈордан, кошарка, мундобаскет 2023
Јордан, кошарка, мундобаскет 2023 - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
Пратите нас
Селекција Јордана један је од највећих аутсајдера на предстојећем Мундобаскету у Азији. Ово им је трећи наступ на смотри највећих у историји, а најбољи резултат постигли су 2010. године када су били 23. У Кини 2019. били су 28. селекција на свету.
Предвођени селектором Весамом Ал Сусом, који је пуну деценију наступао као играч за ову селекцију, Јордан је кроз квалификације у Азији имао успоне и падове.
Пласман на Светско првенство омогућио им је тријумф Новог Зеланда над Саудијском Арабијом у финишу квалификација, после којег су савладали Индију са 98:63.
Квалификације су окончали нервозном победом над Филипинима од 91:90 у мечу у коме су прокоцкали 25 поена разлике. Извукао их је Дар Такер са 22 поена и 12 скокова.
Тренер Ал Сус форсира петорицу стандардних играча на последњих 10 мечева. Фреди Ибрахим и Ахмад Аламаршех одиграли су свих 12 у квалификацијама.
Ибрахим је лидер овог тима са 26 година, а прати га 34-годишњи ветеран Дар Такер. Ахмад Ал Дваири, Мухамед Хусеин и 39-годишњи Заид Абас такође ће бити адути овог лимитираног, али борбеног тима.
Од млађих снага, важну улогу требало би да имају Сами Бзаи, Амин Абу Хавас и Хашем Абас.
Јордан се налази у групи Ц заједно са Грчком, Новим Зеландом и САД-ом.
Списак селекције Јордана:
Фреди Ибрахим, Ахмад Аламаршех, Дар Такер, Ахмад Ал Дваири, Мухамед Хусеин, Заид Абас, Сами Бзаи, Амин Абу Хавас, Хашем Абас, Ахмет Дувериоглу, Мухамед Шахер, Џордан Дасуки.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала