- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Москва украјинским војницима: Окрените оружје против кијевске власти или се предајте руској војсци

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
Пратите нас
Москва позива украјинске војнике да окрену оружје против кијевског режима или да капитулирају пред руском војском, изјавила је портпарол Министарства одбране Русије Марија Захарова.
„Украјинским војницима који, сигурни смо, схватају сву злочиначку суштину бандитске хунте која је запосела њихову земљу, усрдно саветујемо да окрену оружје против ње или капитулирају пред нашим снагама. У том случају, достојан хумани однос загарантован је свима“, истакла је Захарова.
Она је такође оценила да су покушај украјинског дрона да током ноћи нападне објекте у Москви још једна потврда злочиначке природе режима лидера Украјине Владимира Зеленског.
Портпарол се још осврнула на прогон канонске Украјинске православне цркве (УПЦ) у Украјини, рекавши да украјинске власти извршавају налоге Англосаксонаца за уништење православне културе, протерујући канонску цркву из Кијевско-печерске лавре.
Захарова је додала да није случајно што Запад наставља да цинично избегава да осуди деловање својих штићеника.
„Међународна заједница и стручне организације такође срамно ћуте“, оценила је дипломата.
Украјинске власти су у протеклих годину дана организовале највећи талас прогона УПЦ у новијој историји земље. Позивајући се на њену повезаност са Русијом, локалне власти у различитим регионима Украјине одлучиле су да забране деловање УПЦ, а парламенту земље је поднет предлог закона о њеној фактичкој забрани у Украјини.
Служба безбедности Украјине почела је да покреће кривичне поступке против свештенства УПЦ, спроводи „контраобавештајне мере“ – претресе епископа и свештеника у црквама и манастирима, у потрази за доказима „антиукрајинског деловања“.
Први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
Специјална операција у Украјини
Касетна муниција не даје предност Кијеву, Запад брига за последице као и у случају Југославије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала