- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српске левице дотукле бивше Југословене

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKДетаљ са утакмице Србија – Мађарска, Душан Тадић, Андрија Живковић и Милош Вељковић
Детаљ са утакмице Србија – Мађарска, Душан Тадић, Андрија Живковић и Милош Вељковић - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
Пратите нас
Српски репрезентативци Андрија Живковић и Душан Тадић трасирали су својим тимовима пут у плеј-оф рунду Лиге конференција. Живковић је био двоструки стрелац у тријумфу ПАОК-а над Хајдук Сплитом (3:0), док је капитен Орлова постигао трећи гол за победу Фенербахеча над Марибором у гостима 3:0.
Српске левице дотукле су тако бивше Југословене на европској сцени.
ПАОК је имао нимало лак задатак да после меча без голова у Хрватској, „сломи“ отпор сплитског Хајдука на својој чувеној „Тумби“.
Аустријанац Стефан Шваб донео је предност из пенала домаћину већ у 12. минуту, да би наредна два поготка у, чини се, рутинском тријумфу, била дело крилног нападача Андрије Живковића.
Левоноги репрезентативац Србије прво је погодио мету у 79. минуту на асистенцију Томаса, да би само шест минута касније поново матирао Лучића за коначних 3:0. Тако је ПАОК осигурао место у плеј-офу Лиге конференција, а бивши фудбалер Партизана проглашен је за играча утакмице.
Његов други гол био је посебно ефектан, с обзиром на то да је погодио резантним ударцем директно из слободњака, када је шутирао поред живог зида у голманов угао.
Када је у питању ДУшан Тадић, још један левоноги српски ас, који је овог лета крајње неочекивано напустио Ајакс и преселио се у Истанбул, он не престаје да ниже асистенције и да постиже голове за нови клуб.
Фенербахче је у двомечу „почистио“ словеначки Марибор. У првом мечу у Истанбулу резултат је био 3:1, да би у реваншу Фенер био још убедљивији - 3:0, а управо је трећи гол дело капитена Србије и нове десетке клуба с Босфора.
Тадић се у стрелце уписао у 79. минуту на додавање Кинга. Фенербахче ће се за пласман у групну фазу Лига конференције борити са холандским Твентеом, док ће ПАОК Андрије Живковића играти против шкотског Хартса, који је елиминисао Розенборг.
Партизан и Сабах - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
СПОРТ
Партизан поништио заостатак из Азербејџана и кроз пенале наставио пут ка Европи!
Срђан Бабић - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
СПОРТ
У Москви ће заиграти још један Србин!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала