- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Блесак Партизана за прекид агоније српског фудбала

© Фото : ФК Партизан/СандићПартизан
Партизан - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
Пратите нас
Шест утакмица одиграли су српски представници до сада у квалификацијама за европска такмичења, у учинак је мизеран – једна победа, и то Партизана над Сабахом у реваншу (2:0) и чак пет пораза, уз трагичну гол-разлику 5:13.
Војводина је у оба наврата пала пред кипарским АПОЕЛ-ом идентичним резултатом 2:1 у двобоју 3. кола квалификација за Лигу конференција.
Брага је у двомечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона напунила до врха мрежу ТСЦ-а из Бачке Тополе. У популарном „Каменолому“ у Португалији било је 3:0, док је у реваншу одиграном на северу Србије резултато после само 20 минута био 4:0 за госте.
До полувремена је ТСЦ преко бившег фудбалера Црвене звезде и Локомотиве Москва Милоша Ракоњца успео да ублажи катастрофу – 1:4.
Блесак Партизана у Хумској, пред око 10.000 симпатизера, због бојкота Гробара који су оставили празан Југ уз поруку управи да желе да јој виде леђа, прекинуо је агонију српског фудбала у Европи.
Успео је Партизан после пораза резултатом 2:0 у Бакуу да се „врати из мртвих“, што никада до сада није успео у Европи и да обезбеди двомеч са данским Нордсјеландом у плеј-офу за Лигу конференција.
У причу упада и Чукарички, који креће од плеј-офа за Лигу Европе, а на том путу му стоји фаворизовани Олимпијакос.
Први меч је у Пиреју 24. августа од 19 часова, реванш недељу дана касније у Лесковцу.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
СПОРТ
Карлос није дозволио нови крах против старог ривала – познато кад игра Новак
Када је у тријумф Партизана на европској сцени, то ће доста значити клупском коефицијенту Србије, који се после дебакла ТСЦ-а и елиминације Војводине „срозао“ и Србија је 13 са коефицијентом 23.375, док је у једном тренутку била на 11. позицији.
Црвена звезда има загарантовано учешће у Лиги шампиона, Чукарички такође има групну фазу европског такмичења, остаје да се види ког – ЛИга Европе или Лиге конференција, ТСЦ је у Лиги Европе после испадања из квалификација за Лигу шампиона, док се чека Партизан као потенцијални четврти представник.
Учинак српских клубова на евросцени
АПОЕЛ – Војводина 2:1
Војводина - АПОЕЛ 1:2
Брага – ТСЦ 3:0
ТСЦ – Брага 1:4
Сабах – Партизан 2:0
Партизан – Сабах 2:0
Учинак: 1 победа и 5 пораза
Гол разлика: 5:13
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала