- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Себастијан Курц оптужен за лажно сведочење, прети му затвор до три године

Пратите нас
Бивши аустријски канцелар Себастијан Курц оптужен је за лажно сведочење пред парламентом, саопштило је аустријско тужилаштво за привредни криминал и корупцију (ВКСтА).
Себастијан Курц и његов бивши шеф кабинета Бернхард Бонели "су оптужени за лажно сведочење пред такозваним анкетним одбором о Ибици у аустријском парламенту у вези наводне коруптивности његове владе", наведено је у саопштењу.
Суђење ће почети 18. октобра, а бившем канцелару, ако буде проглашен кривим прети казна до три године затвора, навео је Бечки суд у саопштењу.
Коментаришући објављивања оптужнице, Курц је на платформи Х, некадашњем Твитеру написао да он није крив, и да ће истина коначно изаћи на видело.
"Оптужбе су лажне и радујемо се да ће истина коначно изаћи на видело и да ће се оптужбе на суду показати неоснованим", написао је бивши канцелар Курц на платформи Х, некадашњем Твитеру.
Курц је напустио функцију 2021. године када су тужиоци покренули истрагу против њега и још деветоро људи због сумње за злоупотребу поверења, корупцију и давање мита.
Бивши лидер крајње деснице, Хајнц-Кристијан Штрахе који је био на функцији вицеканцелара поднео је оставку 2019. због снимка на којем се на Ибици види женска особа која се представља као нећака руског олигарха и нуди велике своте финансијске помоћи његовој странци, а заузврат тражи државне послове.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала