- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нису сви исти – и добро је да је тако: „Довољно сам зарадио“

© AP Photo / Aijaz RahiВојчех Шченсни
Војчех Шченсни - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
Пратите нас
Док се велике фудбалске звезде утркују у томе ко ће потписати уноснији уговор са неким од клубова из Саудијске Арабије, један од њих то не жели – голман Војчех Шченсни је изјавио да га не занима огроман новац који шаком и капом деле богати власници тамошњих клубова.
Ногу је први повукао, још прошле године, бивши саиграч Шченсног из Јувентуса Кристијано Роналдо, а у овом прелазном року се само нижу фудбалери који су одлучили да финансијске циљеве ставе изнад спортских.
Шченсни, 33-годишњак који је провео осам година у Арсеналу, а сада већ шест у Јувентусу, нема такве намере.
„Понуде из Саудијске Арабије? Довољно сам зарадио у животу. Више волим забавне изазове, а одбрана Јувентусовог гола је најбољи могући изазов“, навео је Шченсни.
Пољака су медији целог лета селили из Јувентуса, али три дана пред почетак сезоне јасно је да ће он бити стартни голман Старе даме и каже да о одласку није ни размишљао.
„Врло мало читам о себи и једино знам да сви ти текстови тешко да могу да утичу на мене. Бићу Јувентусов играч докле год ме желе… Жеља да повратимо титулу је све већа и већа. Фрустрирани смо што у последње време нисмо освајали трофеје, јер овај клуб је навикао да осваја и кад подигнеш један пехар одмах ти је потребан други“.
Искусни голман није размишљао о одласку из Јувентуса ни пошто је тај клуб избачен из такмичења под покровитељством УЕФА.
„Немам намеру да радим ништа поводом тога. Уторком и средом ћу сада да гледам Лигу шампиона на телевизору. То је што је, сада ће бити времена за квалитетније тренинге, за више одмора. Први пут у каријери. Није крај света”, јасан је Шченсни.
Нису сви исти и добро је да је тако, а то су раније потврдили и други великани који су одбили баснословне понуде из Арабије, неки од њих су Лука Модрић, Ромелу Лукаку, Алваро Мората, а посебно Оливије Жиру, коме је понуђена плата од 12 милиона евра за уговор до 2025. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала