- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Егзотични Фараони верују у искуство

© AFP 2023 / JAVIER SORIANOЕгипат
Египат - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2023
Пратите нас
Занимљива репрезентација за праћење на предстојећем Мундобаскету биће Египат, афрички састав вођен Канађанином. У питању је петоструки шампион Африке.
Тројица играча (Елгенди, Јусеф Абушуша и Јусеф Шената) одиграли су све утакмице квалификација, док се сјајни бек Ехаб Амин Салех појавио у 11.
Управо он је водио тим који тренира Канађанин Рој Рана. Ехаб Салех је свакако најбољи појединац ове репрезентације. Организатор игре током квалификација предводио је састав поентерски уз 14,5 поена и четири скока у просеку. У последње две сезоне је био МВП Лиге Египта и то све говори.
Поред њега треба истаћи и двојицу високих играча - Асема Мареја и Анаса Махмуда.
Иако је Рана познат по томе што је водио Канађане до 19 година до титуле светског првака, а то значи и по раду са младим талентима, тим Египта је прилично искусан и пун искусних играча. Од млађих се истиче плејмејкер Карим Елгизави.
Египат је у тим уврстио и Американца Патрика Гарднера који има корене у Египту са мајчине стране.
Египћани су се пласирали на Мундобаскет тако што су прошли афричке квалификације, а победом над Тунисом у Александрији обезбедили су место на Светском првенству, тако да у последње две утакмице нису имали великог посла.
Египат ће на Мундобаскету играти у групи Д против Литваније, Мексика и Црне Горе.
СПИСАК ЕГИПТА ЗА МУНДОБАСКЕТ
Амр Елгенди, Амр Захран, Карим Хатем Елгизавy, Адам Моуса, Јусуф Шехата, Ехаб Амин, Валид Абделгавад, Омар Азаб, Анас Махмоуд, Калед Абделнасер, Јусеф Абушуша, Ахмад Калаф, Ахмед Јасер Абделвахаб, Омар Ел Шеик, Патрик Гарднер, Али Ахмед, Асем Мареј, Омар Ораби, Омар Хешам, Мустафа Кејо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала