- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Већ су победили

© Фото : ФИБА БаскетбалМексико
Мексико - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2023
Пратите нас
Мексико се враћа на Светско првенство и не може да се каже да ће то учинити на велика врата. Сам одлазак на Мундобаскет већ је велики успех.
Мексико се такође ослања на искуство: Пол Стол, Хорхе Гутјерес, Пако Круз, Орландо Мендес, Хектор Хернандес и Израел Гутјерес били су у тиму који је играо Светско првенство у Шпанији пре девет година.
Дванаест мексичких ратника, које предводи ОмарКинтеро, играће све утакмице у Манили, а противници ће им бити Литванија, Црна Гора и Египат.
Круз је један од лидера Мексика и играч који је играо неколико година у Европи, а тренутно је у Турској.
Мексико је играо на Мундобаскету још од 1959. године, а наступао је и 1963, 1967, 1974 и 2014. године. Најбољи резултат било је осмо место.
Мексиканци су стигли до Мундобаскета кроз америчке квалификације. На крају су оверили карту у последњем моменту победом над Уругвајем од 82:69.
Посебно треба обратити пажњу на добру спону између тренера Кинтера и петорице играча: Ђирон, Гутјерес, Џејмс, Мендес и Стол.
СПИСАК МЕКСИКА ЗА МУНДОБАСКЕТ
Мозес Андријаси, Виктор Алварес, Данијел Амиго, Ирвин Авалос, Гаел Бонила, Хорхе Камачо, Хуан Камарго, Пако Круз, Хосе Естрада, Габријел Ђирон, Исраел Гутјерес, Хорхе Гутјерес, Хектор Хернандес, Џошуа Ибара, Фабијан Џејмс, Џонатан Маћадо, Орландо Мендес, Иван Монтано, Раул Олалде, Алехандро Рејна, Хуан Рејна, Естебан Роачо, Паул Стол, Виктор Валдес.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала