- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Загрепчани због шокантног гола Хрвата остају без милиона – а Звезда профитира!

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалске лопте
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2023
Пратите нас
Невероватна завршница реванш утакмице квалификација за Лигу шампиона између атинског АЕК и загребачког Динама ускратила је касу хрватског клуба за најмање пет милиона евра, док ће у буџет Црвене звезде, због испадања „комшија“ стићи 1,1 милион.
Помало бизарно, готово као и чињеница да је Динамо из трке за Лигу шампиона избацио Хрват Домагој Вида, али су разлози више него јасни.
Најпре, Динамо је пролазом против АЕК у даље квалификације могао себи да обезбеди 11,6 милиона евра.
У најгорем случају, ако испадне од Спарте у трци за Лигу Европе, зарадиће 4,4 милиона евра, а ако прође инкасираће 6,6 милиона евра.
Уз све, Динамо је пропустио шансу да се трка за пласман у групну фазу Лиге шампиона што би му донело још 15 милиона евра.
А како је Звезда ту профитирала?
Испадањем Динама Звезда је од УЕФА зарадила још 1,1 милион евра због такозваног „десетогодишњег коефицијента“ који обрачунава кровна европска фудбалска организација.
Звезда, директан учесник Лиге шампиона ове године, могла би да оствари још већи профит на рачун других уколико из трке за елитно такмичење испадну Брага, Копенхаген, Галатасарај и ПСВ Ајндховен – свака елиминација тих екипа додаће београдском клубу још по 1,1 милион евра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала