- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски син се вратио после 14 година – пољубио три прста и изводио чаролије! /видео/

© Sputnik / Виталий БелоусовМарко Арнаутовић
Марко Арнаутовић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2023
Пратите нас
Марко Арнаутовић, легендарни аустријски фудбалер српског порекла, после 13 година заиграо је за Интер и показао зашто је некада сматран једним од најталентованијих играча на свету.
Арнаутовић се овог лета, после 14 година, вратио у Интер и у 67. минуту је ушао на терен у дуелу првог кола нове сезоне Серије А против Монце.
Претходно се, са видљивим емоцијама на лицу, током загревања, прекрстио и пољубио три прста.
За свега девет минута Арнаутовић је показао зашто је Интер желео да га, већ у позним играчким годинама, врати у тим.
Бриљантним дриблингом у пуном трку и још бољом клизећом реакцијом ка лопти, Арнаутовић је упутио хируршки прецизну асистенцију Лаутару Мартинесу, за други гол Интера.
Да не остане на томе, Марко се потрудио одигравши хладнокрван и лаган пас петом ка отвореном саиграчу, који је двојицу фудбалера Монце избацио из равнотеже и оставио иза лопте.
Друштвене мреже су преплавили одушевљени коментари љубитеља фудбала на партију Арнаутовића, а речи хвале је изнео и тренер Интера Симоне Инзаги.
„Мотивисан и енергичан момак. Много смо причали пре његовог повратка у клуб, одлично је утицао на све у клубу. Нисам сумњао у то, а сада ће постајати све важнији шраф у нашој игри“, истакао је Инзаги.
Арнаутовић има 34 године, професионалну каријеру је, после чак пет промењених клубова у омладинском стажу, започео у холандском Твентеу, одакле је 2009. стигао у Интер као позајмљени играч и наступио је на само три утакмице.
Али, и даље се памте његове реакције у сезони коју је Интер крунисао триплом круном, титулама у Серији А, Купу Италије и Лиги шампиона.
Пут га је даље водио у немачки Вердер, пет година је провео у енглеском Стоуку, две у Вест Хему, а пре него што се вратио у Италију наступао је за кинески Шангај.
На „Чизму“ га је вратио Синиша Михајловић, тада тренер Болоње, коме је Арнаутовић, како је сам говорио, вечно захвалан за прилику да поново заигра на врхунском нивоу, а после две сезоне поново се обрео у Интеру – и поново као позајмљени играч.
Није тајна да је Арнаутовић, као српски син, желео да игра за Србију, али како никада није добио прави позив из ФСС, одлучио се да наступи за земљу свог рођења, Аустрију, чији је један од најбољих фудбалера свих времена са 108 мечева и 34 голова за национални тим.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала