- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Панцери су потенцијално изненађење

© Фото : ФИБАДенис Шрудер
Денис Шрудер - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2023
Пратите нас
Селектор Немачке Гордон Херберт позвао је првобитно 18 играча на припреме Немачке за Светско првенство у кошарци, од тога 12 који су освојили брозну на Европском првенству прошле године.
Када се погледа папир, не види се наравно чувени Дирк Новицки који је прва асоцијација на Панцере, али се види респектабилан састав који би могао да буде изненађење шампионата.

Прва звезда тима требало би да буде Денис Шрудер који већ годинама игра у НБА лиги и предводи Панцере веома успешно, а има помоћ од двојице Вагнера, НБА играча - Франца и Морица.

Поред њих треба свакако треба истаћи и Данијела Тајса, одличног високог кошаркаша Индијане, док част Евролиге бране Маодо Ло и Ник Вајлер-Беб.
Најбољи резултат Немачке на светским првенствима је бронза из 2002. године, док на Евробаскету имају златну медаљу коју им је донео 1993. године Светислав Пешић као селектор.
Желе Немци да се после добро одиграног Европског првенства прошле године сада изборе за успех и на Мундобаскету и да обезбеде пласман на Олимпијске игре.
Немачка ће се такмичити у групи Е (Окинава), заједно са Финском, Аустралијом и Јапаном.
СПИСАК НЕМАЧКЕ ЗА МУНДОБАСКЕТ:
Исак Бонга, Нилс Гифај, Јустус Холац, Давид Крамер, Маодо Ло, Андреас Обст, Денис Шредер, Данијел Тајс, Јоханес Тиман, Јоханес Фојтман, Франц Вагнер и Мориц Вагнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала