- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сваки украјински авион вреба 5-9 руских летелица

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-27
Вишенаменски ловац Су-27 - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2023
Пратите нас
Украјински војни авиони на мети су руских радара одмах по полетању са аеродрома, пошто су по техничким карактеристикама знатно инфериорнији од руских, изјавио је командант Ратног ваздухопловства Оружаних снага Украјине Николај Олешчук.

„Наши авиони су знатно инфериорнији у односу на руски Су-35. Ако радари Су-35 могу да "виде" на 400 км, наши авиони могу само на 80-90 км. Ако узмемо у обзир домет, код Су-35 је он изнад 200 км, а код наших МиГ-29 и Су-27 од 20 до 40 км. Ми још и не успемо да узлетимо с аеродрома, а наш авион је у зони за обарање. Док извршава задатак, нашег пилота напада пет до девет летелица разнитог типа“, рекао је он украјинској телевизији „Рада“.

Олешчук је нагласио да Украјина још није у стању да стекне превласт у ваздуху, за шта су потребни ловци четврте генерације.
Раније је украјински министар одбране Алексеј Резников рекао да је обука украјинских пилота за управљање Ф-16 почела и да су два пилота већ извршила пробне летове у САД. Резников је истакао да ће обука трајати најмање шест месеци.
Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је на заједничкој конференцији за новинаре са шведским премијером Улфом Кристерсоном да земље разговарају о потенцијалној могућности пребацивања борбених авиона Грипен у Кијев, а украјински пилоти су већ започели пробне летове на њима.
Ловац Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Данска и Холандија ће испоручити ловце Ф-16 Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала