- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Стојковић није хтео улогу „статисте у циркусу“ – покварио је спектакл и очитао лекцију ривалима!

© AP Photo / Mark BakerВладимир Стојковић
Владимир Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2023
Пратите нас
Владимир Стојковић, један од најбољих српских фудбалских голмана свих времена, показао је бриљантну представу бранећи за саудијску Ал Фејху и то у утакмици против Ал Хилала који је тај меч желео да искористи за промоцију Нејмара, своје басносновно скупе аквизиције.
Уочи утакмице одржана је готово парада на којој је Нејмар представљен као нови фудбалер клуба и претпоследње скупо појачање јер је у међувремену уговор са тим саудијским клубом потписао и српски нападач Александар Митровић, а ту је већ Сергеј Милинковић-Савић.
На другој страни, као ривал Ал Хилалу, нашла се Ал Фејха, клуб који са клупе предводи Вук Рашовић, голман је Владимир Стојковић, а резервни нападач Милан Павков.
Еуфорична атмосфера на стадиону Ал Хилала је домаћина повела до раног гола, већћ у 11. минуту је Стојковић капитулирао, али је јасно да апсолутно ништа није могао да уради поред своје статичне одбране.
Ипак, погодак је поништен због офсајда и потом је Ал Фејха стигла до вођства у 15. минуту преко Сакале, док је Ал Хамдан ипак савладао Стојковића пет минута касније за изједначење – испоставиће се и коначан резултат јер је српски голман потом зарачарао мрежу.
Имао је Стојковић до краја утакмице седам одбрана, свих седам удараца у оквир свог гола је зауставио и с разлогом понео епитет најбољег играча утакмице, поред свох прескупих светских звезда и на очи Нејмара који се жестоко нервирао на трибинама.
А ка трибинама је управо Стојковић гестикулирао на крају утакмице, славећи један освојен бод у утакмици у којој се очекивало да његова екипа буде „прегажена“ од далеко снажнијег противника.
То су му замерили домаћи играчи, вербално се сукобио Стојковић са њима, али се све завршило без већих последица по 40-годишњег чувара мреже који је током утакмице зарадио и жути картон.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала