- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жељков црно-бели мозаик – центар је опција, стара жеља поново актуелна, а нова потврдила контакт

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2023
Пратите нас
Жељко Обрадовић наставља да комплетира екипу кошаркаша Партизана за наредну сезону и чини се да недавни потпис српског сина Френка Каминског неће бити и последњи.
Пре неколико недеља у медијима су се појавиле спекулације да је спортски сектор Партизана, на челу са тренером Жељком Обрадовићем и Зораном Савићем, вољан да у тим доведе искусног словеначког плејмејкера Горана Драгића.
Драгић је играч са огромним НБА искуством, има 37 година, али за њега то ништа не значи јер је велики део богате каријере провео у екипи Мајамија, која води велику бригу о очувању физичке форме играча и практично им тиме продужава каријеру.
Словенац српског порекла је раније говорио о томе да му је у Мајамију лепо, да му ту живи породица и да би волео да остане у том клубу, али није извесно да ће се то десити јер први човек клуба, славни тренер Пет Рајли и дугогодишњи шеф стручног штаба Ерик Сполстра намеравају да скроје тим способан да поново нападне НБА титулу, после прошлосезонског пораза у финалу од Денвера предвођеног Николом Јокићем.
Драгић, чини се, не одговара тој идеји, Мајами жели да у свој тим доведе плејмејкера високе класе, сасвим сигурно далеко млађег, пошто већ има једног ветерана на тој позицији, Кајла Лаурија.
Чињеница да је Џејмс Харден најавио да жели да оде из Филаделфије по сваку цену поново је уздрмала тржиште НБА лиге, тимови раде и преговарају па није искључено да у цео посао буде укључен и Мајами, као део некаквог великог трејда у ком би учествовало три или више тимова.
Расплет око тога се очекује у наредним недељама, Партизан, према сазнањима Спутњик спорта, и даље прати развој око Драгића, који би, у случају доласка међу црно-беле, без сумње био највеће појачање овога лета.
Да Обрадовић и Савић вредно раде потврдио је још један НБА играч, Теренс Рос, који је помињан претходних дана као потенцијална трансфер мета – није јасно рекао да је добио понуду Партизана, али имајући у виду гласине, чини се да је управо то у питању.
Да добио сам понуду, Ко зна...“, навео је Рос.

У међувремену, према сазнањима Спутњик спорта, Партизан трага и за центром који би могао да буде права замена за Матијаса Лесора, и чини се да би избор могао да падне на Тонија Бредлија, такође НБА играча који је тренутно без уговора.

Подсетимо, у Партизан су овог лета стигли Огњен Јарамаз, Матеуш Понитка, Френк Камински и Пи Џеј Дозир, нове уговоре су потписали Зек Ледеј, Џејмс Нанели и Кевин Пантер, а тим су напустили Данте Егзум, Јам Мадар, Јанис Папапетру и Матијас Лесор.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала