- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жестока казна за хрватски клуб после убиства у Атини

© Flickr / Rasiermesser KalleНавијачи Динама Загреб Бед Блуе Бојси
Навијачи Динама Загреб Бед Блуе Бојси  - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2023
Пратите нас
Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА) казнила је Динамо из Загреба забраном организованог вођења навијача до краја сезоне у европским такмичењима због инцидената и туче са присталицама АЕК-а у Атини у ноћи између седмог и осмог августа.
Уочи првог меча трећег кола квалификација за Лигу шампиона између АЕК-а и Динама, који је требало да буде одигран осмог августа у Атини, навијачи хрватског клуба напали су присталице домаћег тима.
Том приликом убијен је навијач АЕК-а Михалис Кацурис, осам особа је повређено, док је полиција ухапсила више од 100 хулигана, углавном хрватских држављања, који се тренутно налазе у притвору.
УЕФА је отказала меч у Атини и одредила да два клуба замене домаћинства. АЕК је у првом мечу трећег кола квалификација за ЛШ 15. августа у Загребу победио 2:1, а у реваншу у Атини синоћ је било 2:2.
АЕК ће играти у плеј-офу Лиге шампиона против Антверпена, док ће се Динамо састати са Спартом у плеј-офу Лиге Европа.
„Према процени УЕФА, све утакмице у којима ће Динамо бити гост сматрају се високоризичним због навијача овог клуба. То је нажалост потврђено тешким инцидентима навијача Динама у Атини. УЕФА од Динама тражи да осмисли и спроведе стратегију искорењивања фудбалског насиља повезаног са њиховим клубом. УЕФА у наредном периоду очекује извештај са детаљима плана за решавање овог проблема", наводи се, између осталог, у саопштењу УЕФА.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала