- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ђукић Дејановић: Починилац злочина у „Рибникару“ наставиће школовање у школи „Др Драган Херцог“

© Sputnik / Лола ЂорђевићРеконструкција дела објекта ОШ "Владислав Рибникар" почети 6. јула, а радови ће трајати све до почетка школске године
Реконструкција дела објекта ОШ Владислав Рибникар почети 6. јула, а радови ће трајати све до почетка школске године - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Министар просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је да ће малолетни К. К, ученик који је починио масакр у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду, основно образовање завршити у школи "Др Драган Херцог".
Министар је рекла да очекује одлуку наставничког већа ОШ "Владислав Рибникар", али је објаснила да није могуће да наставничко веће избаци К.К. из ОШ Владислав Риникар.
"Претпостављам да ће добити укор што значи негативну оцену из владања. Закон каже да она деца, која су у здравственим установама због лечења и сличних разлога, постају ученици ОШ 'Др Драган Херцог', пошто је основно образовање обавезно", рекла је Ђукић Дејановић.
Она је додала да када лекари на Клиници за нурологију и психијатрију за децу и омладину "Др Суботић" буду дали пристанак К.К. ће у складу са законом настави школовање, а школа "Др Драган Херцог" је намењена за такве случајеве.
Наставничко веће може да изрекне дисциплинску меру и та мера може бити укор наставничког већа, а то практично значи негативну јединицу из владања.
"Али из чињенице да малолетни К.К. не може похађати школу, јер се налази у 'Др Суботића', ОШ 'Др Драган Херцог' је та у коју такви ђаци иду, и за њих се прави посебан програм. То су деца која се налазе на онкологији, психијатрији, у здравственим и другим институцијама уопште, како би се реализовала уставна одредба да је основно образовање обавезно", објаснила је министар за Танјуг.
Навела је да је то школа о којој брину 87 професора за ону децу која из различитих разлога, најчешће болести, не могу да похађају наставу.
"Та школа не личи на друге школе у Београду или Србији, јер наставници имају потпуно другачије програме. Њих погађају углавном деца која се дуго лече у београдским болницама", објаснила је министарка.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала