- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Иванина ризница – 15 медаља за десет година!

© AFP 2023 / KIRILL KUDRYAVTSEVИвана Вулета
Ивана Вулета - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Ивана Вулета, некада Шпановић, је сигурно уз Милицу Мандић, двоструку олимпијску првакињу, најуспешнија српска спортисткиња 21. века.
Ивана је постала у недељу у Будимпешти шампионка света у скоку удаљ на отвореном са државним рекордом од 7,14 метара.
То је само наставак невероватне серије резултата у протеклих нешто више од годину дана током које је Ивана стигла до светског злата у дворани у Београду у марту 2022, а нешто касније у августу у Минхену постала је европска првакиња. Почетком године у Истанбулу освојила је европску бронзу у дворани.
Најимпресивније код Иване је континуитет успеха. Већ више од десет година је у самом врху женског даља и у том периоду је освојила чак 15 медаља на највећим такмичењима.
Све је почело светском бронзом у Москви 2013. године. Настављено је светском бронзом у дворани 2014, а касније исте године освојено је и европско сребро на отвореном.
У Прагу 2015. године, Вулета је постала шампионка Европе у дворани, а у Пекингу је стигла до друге светске бронзе на отвореном.
Током 2016. осваја светско сребро у затвореном, европско злато на отвореном и на крају бронзу на Олимпијским играма у Рију.
У Београду 2017. поново долази до европске круне у дворани, да би 2018. године постала и владарка планете у затвореном. Европску круну у затвореном одбранила је у Глазгову 2019.
У невероватној колекцији недостаје још само олимпијско злато. Ако је неко заслужио да га освоји, онда је то Ивана Вулета. Химна у Паризу у њену част била би најлепша тачка на једну од најимпресивнијих каријера у историји српског спорта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала