- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Нестале све слике објављене пре 2014: Маск признао да друштвена мрежа X може да пропадне

© AP Photo / Jonathan Brady/PAЛого Икс
Лого Икс - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Илон Маск, власник апликације X раније познате као Твитер, рекао је да би та друштвена мрежа „могла да пропадне“, након што је грешка у програму довела до брисања слика објављених пре децембра 2014.
„Тужна истина је да тренутно не постоје велике ‘друштвене мреже’. Можда ћемо пропасти, као што су многи предвиђали, али даћемо све од себе да буде бар једна“, написао је Маск.
Током викенда, грешка на платформи изазвала је уклањање слика и линкова на постове направљене пре децембра 2014.
Неколико корисника је приметило грешку, а међу онима који су на то указивали је и технолог Том Коутс, који је проблем назвао „Масковим епским вандализмом“, преноси „Гардијан“.
Чувени селфи Елен Деџенерис са церемоније доделе Оскара 2014. такође је уклоњен, али је касније обновљен. Фотографија је постала најдељенија фотографија платформе икада, са више од два милиона дељења на платформи.
Вирални твит бившег америчког председника Барака Обаме након његове победе на изборима 2012. остао је непромењен.
Неки корисници су спекулисали да је грешка узрокована настојањем да се уштеде трошкови складиштења података, док су други то приписали променама направљеним на платформи 2016. године када је додато „побољшано обогаћивање УРЛ-ова“, дизајнирано да прикаже прегледе повезаних веб локација изван ограничења компаније од 140 знакова.
Раније ове године, корисници друштвене мреже су приметили да више не могу да објављују или шаљу поруке једни другима, а добили су и обавештење о „прекорачењу дневног лимита за слање твитова“.
Директне поруке такође нису радиле, због чега је компанија упутила извињење. Претходне грешке су довеле и до тога да корисници нису могли да се пријаве или погледају сопствене постове.
Како подсећа британски лист, Твитер је укинуо хиљаде радних места од Масковог преузимања те платформе.
Упркос напорима извршног директора Тесле да смањи трошкове платформе, он је прошлог месеца пријавио пад прихода од оглашавања од 50 одсто, као и велико задужење и годишње исплате камата у износу 1,5 милијарди долара као резултат дуга који је прихватио у оквиру споразума о преузимању Твитера.
Према наводима „Волстрит џурнала“, Твитер се такође суочава са тужбама за више од 14 милиона долара због неплаћених рачуна, откако је Маск преузео.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала