- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Музеј жртава геноцида: Успешно окончани пројекти на подручју Косовског Поморавља

© Фото : Музеј жртава геноцида/Уступљено СпутњикуФондација, посебну пажњу посвећују реализацији активности на подручју АП Косово и Метохија.
Фондација, посебну пажњу посвећују реализацији активности на подручју АП Косово и Метохија. 
 - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Фондација Музеја жртава геноцида саопштила је данас да су успешно окончани пројекти обнове и опремања дела просторија Дома Културе ,,Радомир Поповић“ у Косовској Каменици и Културно-просветног центра ,,Божидар Митровић Шандор“ у Шилову – јединих двеју установа културе на подручју Косовског Поморавља које функционишу у систему Републике Србије.
Фондација Музеја жртава геноцида издвојила је значајна новчана средства захваљујући којима су реализовани радови на свеобухватној обнови дела просторија, набавци неопходног намештаја, мобилијара и опреме у оквиру ове две установе културе.
Ова институција истиче и то да Музеј жртава геноцида и његова Фондација, посебну пажњу посвећују реализацији активности на подручју АП Косово и Метохија.
© Фото : Музеј жртава геноцида/Уступљено СпутњикуУспешно окончани пројекти на подручју Косовског Поморавља
Успешно окончани пројекти на подручју Косовског Поморавља - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Успешно окончани пројекти на подручју Косовског Поморавља
„И управо са циљем стварања неопходних предуслова за целовитију, интензивнију и још квалитетнију реализацију програма у области културе, образовања, научно-истраживачког рада и уметности, а посебно оних посвећених култури сећања на све наше сународнике пострадале услед околности Другог светског рата, приступило се овој важној активности која представља само још један у низу веома конкретних потеза Музеја и Фондације којима се пружа стварна подршка српском живљу на подручју наше јужне покрајине“, наводи се у саопштењу.
Осим пружања континуиране и снажне подршке реализацији бројних активности, Фондација је определила значајна новчана средства којима је омогућила обогаћивање збирки, набавку неопходне опреме и реализацију значајних пројеката већег броја установа у области културе и просвете широм Републике Србије.
© Фото : Музеј жртава геноцида/Уступљено СпутњикуФондација Музеја жртава геноцида издвојила је значајна новчана средства
Фондација Музеја жртава геноцида издвојила је значајна новчана средства  - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Фондација Музеја жртава геноцида издвојила је значајна новчана средства
„Поред осталих, подршка је до сада пружена Историјском музеју Србије, Спомен-парку ,,Крагујевачки октобар“ у Крагујевцу, Историјском архиву ,,31. јануар“ у Врању, Народној библиотеци ,,Ресавска школа“ у Деспотовцу, ОШ ,,Михаило Петровић Алас“ у Београду и многим другима“, наводи се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала