- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пожари у Грчкој, погинула једна особа, осморо повређено

© AP Photo / Petros GiannakourisПожар
Пожар - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
У шумским пожарима у региону Беотије у централној Грчкој, страдао је један мушкарац, а осам особа је повређено, саопштиле су грчке службе за ванредне ситуације
Велики шумски пожар избио је данас северно од Атике, 100 километара северно од Атине, а страдао је стари пастир од последица удисања дима, када је отрчао у тор да спасе своје животиње, рекао је портпарол ватрогасне службе.
Пожар је избио и на острву Евија, где се 42 ватрогасца и четири авиона боре са пламеном, а пожари и даље бесне на североистоку Грчке у близини лучког града Александруполиса.
Седам ватрогасаца и један добровољац хоспитализовани су са повредама, десетак насеља је евакуисано током викенда, а органи цивилне заштите позвали су становнике да остану у затвореним просторима због дима.
На лицу места интервенише 56 ватрогасаца уз помоц́ четири авиона, преноси Фигаро и додаје да је за туристе који су се налазили на оближњој плажи издато бавештење за евакуацију.
Шумски пожари већ три дана букте у Александрополису упркос напорима грчких ватрогасних служби, војске и добровољаца који су током ноћи наставили борбу са ватреном стихијом.
Како јавља ЕРТ, повређено је седам ватрогасаца који су, након указане прве помоћи, сада у добром стању.
Након што је свануло, у гашење пожара укључиле су се и летелице - четири авиона и четири хеликоптера, који гасе активне пожаре из ваздуха, преноси Прототема.
На терену је 198 ватрогасаца у 26 тимова и са 59 возила, саопштила је Ватрогасна служба.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала