- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД позвале своје држављане да хитно напусте Белорусију

© AP Photo / Luis M. AlvarezСтејт департмент
Стејт департмент - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Стејт департмент САД позвао је своје грађане да под хитно напусте територију Белорусије, услед затварања одређених пограничних прелаза на белоруско-литванској граници, саопштила је Амбасада САД у Минску.
„Грађани САД који се налазе у Белорусији треба под хитно да напусте земљу. Размотрите могућност изласка преко преосталих граничних прелаза с Литванијом и Летонијом, или могућност изласка авионом. Грађанима САД није дозвољено да иду из Белорусије у Пољску копненим путем. Не идите ни у Русију или Украјину“, наведено је у саопштењу.
Амбасада САД се огласила због, како је наведено, тога што „белоруске власти настављају да доприносе неиспровоцираном нападу на Украјину, да произвољно примењују локалне законе, као и због могућности избијања грађанских нереда, ризика од хапшења и ограничених могућности Амбасаде САД да пружи помоћ Американцима који се налазе у тој земљи“.
Влада Литваније је од петка привремено затворила граничне прелазе с Белорусијом – „Шумскас“ и „Твјарјачус“, објаснивши одлуку „променом геополитичке ситуације“ и „претњама националној безбедности“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала