- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Само на Спутњику – специјал Мундобаскет и колумна „Симонов хитац“!

© Фото : ФИБАМарко Симоновић
Марко Симоновић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Када неко игра финале Олимпијских игара и Светског првенства у кошарци, и то против Американаца, може се рећи да кошарку познаје до танчина. Управо такав ас је Марко Симоновић, бивши репрезентативац Србије и капитен Црвене звезде који ће за Спутњик писати колумне и износити мишљење о репрезентацији Србије, али и осталим екипама.
Када љубитељима кошарке поменете период код Александра Ђорђевића у којем смо убрали три сребрне медаље, а многи тај период називају и златним, не можете га поменути, а да једна од асоцијација не буде и Марко Симоновић, чувени шутер и један од стубова репрезентације у претходној деценији.
Симоновић је играо на позицији крила, а у каријери је носио дрес Лавова, Ергонома, Остендеа, Хемофарм, Будућност, Албу, Црвену звезду, Зенит, Цедевиту и Уникаху.
Са репрезентацијом Србије играо је финале Олимпијских игара 2016. године што му је круна каријере, а играо и финале Мундобаскета 2014. године. У оба наврата Орлови нису могли против Сјдињених Америчких Држава.
Поред успеха са А репрезентацијом, популарни Симон има златну и сребрну медаљу са Универзијаде, а са Црвеном звездом је освојио четири пута АБА лигу, као и српску лигу. Биран је у најбољи тим АБА лиге 2017. године.
Не може се много играча похвалити достигнућима које је остварио Марко Симоновић, до недавно кошаркаш, а од сада тренер.
Па ће зато његове опсервације бити још и интересантније током Мундобаскета.
За почетак, кратко загревање и најава колумне „Симонов хитац“. Додатно појашњење назива онима који знају какав је шутер био Симоновић - заиста није потребно.
Драги читаоци Спутњика,
Реално гледано, тешко је још прогнозирати, чекамо да видимо коначни изглед свих репрезентација које ће учествовати на Мундобаскету и тада ће ствари бити много јасније.
Можемо да кажемо има стандардно шест - седам репрезентација које претендују на сам врх на будућој светској смотри. Често се дешава да неке од екипа искоче ненадано, као што је рецимо била Пољска или Немачка на Евробаскету.
Што се тиче репрезентације Србије, јасно је да смо мало у хендикеп ситуацији: недостају нам играчи, има доста повреда и отказа.
Ипак, јасно је да је квалитет ту, да га има, па уз мало среће, можемо до доброг резултата.
Сада је и Богдан Богдановић у тиму, он је лидер, и раније је показао да поседује лидерске способности. Рођени је победник и стрелац.
Надам се да ће Богдан успети све то да пренесе и на саиграче, иако ни њима тога не мањка.
До почетка Мундобаскета и нових колумни,
читамо се,
Марко Симоновић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала