- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Лука и другови

© Фото : ФИБАЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Селектор Словеније Александар Секулић није морао да брине ниједног момента јер зна да је Лука Дончић увек ту за своју репрезентацију. На списку нема некадашњег капитена Горана Драгића који је одлучио да заврши репрезентативну каријеру, као ни повређеног Еда Мурића.
Наравно, када су Словенци у питању све почиње и све се завршава са Луком Дончићем који ће бити алфа и омега тима, али имаће занимљиву помоћ осталих саиграча.
На пример, рачунаће на помоћ Влатка Чанчара који је са Денвер Нагетсима постао шамион НБА лиге, а ту су и Клемен Препелич, Мајк Тоби и Јака Блажич.
Најбољи резултат Словеније до сада на Светским првенствима је седма позиција из 2014. године. На Европском првенству узели су једну медаљу (златну 2017), а на Олимпијским играма у Токију заузели су четврту позицију.
Словенија ће играти у Групи Ф са Грузијом, Венецуелом и Зеленортским Острвима.
Гледајући саму групу, заиста не би смело да буде проблема да Словенци прођу даље, највероватније ће то и учинити са прве позиције ако све буде као што је на папиру.
Уколико Словенија прође у други круг, састаће се са екипама из Групе Е коју чине Немачка, Финска, Аустралија и домаћин Јапан.
СПИСАК СЛОВЕНИЈЕ ЗА МУНДОБАСКЕТ
Бекови: Лука Дончић, Урбан Клавжар, Алексеј Николић, Жига Самар, Јака Блажич, Грегор Глас, Миха Лапорник, Клемен Препелич
Крила: Влатко Чанчар, Јакоб Чебашек, Зоран Драгић, Грегор Хорват, Аљаж Кунц
Крилни центри и центри: Саша Циани, Жига Димец, Јуриј Мацура, Блаж Махкович, Џордан Морган, Бине Препелич, Мајк Тоби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала