- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Суд БиХ вратио оптужницу против Додика и Лукића на дораду

© Tanjug / FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJAМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Суд Босне и Херцеговине вратио је Тужилаштву БиХ на дораду оптужницу против председника Републике Српске Милорада Додика и в.д директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића јер Тужилаштво није прецизирало које је кривично дело почињено, као и каква је веза између онога за шта се терети Додик и онога за шта се терети Лукић.
„Обзиром да је осумњиченима стављен облик одговорности – саизвршилаштво. Потребно је исто у чињеничном опису предметне оптужнице и навести односно описати, посебно у односу на другоосумњиченог у узрочнопосљедичној вези са радњама провосумњиченог“, наведено је између осталог у одлуци Суда БиХ, преноси РТРС.
Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Додика и Лукића због неизвршавања одлука високог представника у БиХ.
Додик је тим поводом данас рекао да враћање оптужнице на дораду показује колико је несређено стање у Тужилаштву и Суду БиХ и поручио да би тужилац требало да буде позван на одговорност.
Он је на конференцији за новинаре навео је да је тужилац "очигледно неодговоран", преноси РТРС.
"Зар није то довољно да неко позове на одговорност тужиоца", упитао је Додик и истакао да је већина тужилаца одбила да ради на овом случају.
Додао је и да "све говори о томе да је ово снажно паковање".

Цвијановић: Враћање оптужнице на дораду говори о кредибилитету Суда и Тужилаштва

Српски члан Председништва Жељка Цвијановић изјавила је данас да то што је суд Босне и Херцеговине вратио Тужилаштву БиХ на дораду оптужницу против председника Републике Српске Милорада Додика и в.д директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића, говори о кредибилитету Суда и Тужилаштва БиХ.
Она је на конференцији за новинаре истакла да је оптужница класичан политички прогон неистомишљеника, преноси РТРС.
"Како је могуће да медији добијају информације пре него стране у одређеним случаејвима? То говори о кредибилитету тих институција", рекла је она.
Према њеним речима Република Српска је стабилна.
"Ми се боримо за мир и стабилност свих, не одузимамо ништа од БиХ и ФБиХ, али нећете нас прогонити. Нисмо ми довели БиХ до овог момента, довели су је они који кукају и траже интервенцију странаца", рекла је Цвијановићева.
Застава БиХ - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
РЕГИОН
Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против Додика и директора Службеног гласника Српске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала