- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјинска бригада на удару ваздушних снага због медијских наслова

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаВишецевни ракетни систем БМ-21 "Град" дејствује у правцу Красног Лимана у ЛНР
Вишецевни ракетни систем БМ-21 Град дејствује у правцу Красног Лимана у ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Украјинска 82. бригада нашла се на удару авијације након писања медија да је ангажована у борбама у Запорошкој области, изјавила је заменик министра одбране републике Ана Маљар на Телеграм каналу.
„Цена медијских наслова о томе где је 82. бригада премештена на југ је пет ваздухопловних напада на бригаду у току једног дана“, написала је она.
Маљар је подсетила да је за ширење оваквих информација у Украјини предвиђена кривична одговорност. Санкције члана закона предвиђају казну затвора од пет до осам година.
Украјинско издање „Страна.уа“ објавило је да су о пребацивању 82. бригаде на подручје у региону Работино први писали „Форбс“ и немачки лист „Билд“.
Према „Форбсу“, ова бригада је једна од последњих великих резервних јединица украјинске војске. Користећи је на фронту, оценило је издање, Кијев може да се нађе у рањивом положају, јер у случају да Оружане снаге Украјине изгубе ову бригаду, руска армија може да пређе у офанзиву.
Украјинске власти раније су позивале грађане да не објављују фотографије и видео-снимке, који приказују процес и резултате рад ПВО одбране на интернету, јер то може да открије локацију релевантних система.
Земљеделије, руски систем за даљинско минирање, Русија - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Специјална операција у Украјини
Волстрит џурнал: Ново руско оружје паралише украјинску војску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала