Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић: Србија је поуздан партнер свим својим суседима

© Sputnik / Лола ЂорђевићМинистар одбране Милош Вучевић
Министар одбране Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Министар одбране Србије Милош Вучевић поручио је да се Србија понаша као поуздан партнер свим својим суседима и да подржава територијални интегритет свих држава чланица Уједињених нација.
„Упркос злонамерним и неоснованим медијским извештајима, Србија се понаша као одговоран, поуздан и предвидљив партнер свим суседима. Наша подршка територијалном интегритету свих држава чланица УН је безусловна. Ипак, не можемо да похвалимо нечије непоштовање нашег територијалног интегритета“, написао је Вучевић на друштвеним мрежама.
Он је указао да су недавни догађаји потврдили упозорења Србије да „једнострано проглашење независности Косова није случај суи генерис и да ће се, пре или касније, вратити као бумеранг“.
„Нико у Србији због тога не ликује, већ су у питању чињенице“, навео је Вучевић, реагујући на твит министра спољних послова Северне Македоније Бујара Османија.
Османи је претходно затражио од Вучевића појашњење због изјаве у којој је он рекао да Аљбин Курти жели велику Албанију и да су се „Северна Македонија и Црна Гора огрешиле по питању Косова, али да ће им се то обити о главу“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала