- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Бећировић и Комшић у Кијеву изнели приватне ставове

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су Денис Бећировић и Жељко Комшић пренели украјинском председнику Вlaдимиру Зеленском подршку већине муслимана у БиХ, јер су обојица у Председништво БиХ дошли гласовима муслимана.
"Њих двојица нису имали легитимитет да говоре ни о већинском расположењу два народа а камоли целе БиХ. Они су данас у Кијеву изнели приватне ставове по питању сукоба који трају у тој земљи", изјавио је Додик за Срну упитан да прокоментарише изјаву Бећировића да је "исказао подршку огромне већине грађана БиХ херојском народу Украјине".
Додик је истакао да је штета што Бећировић у свом рачунању није био до краја тачан и прецизан па да каже да он говори само у име 23 одсто БиХ.
"Можда то становништво које су они представљали није пружило подршку да се додели орден председнику Руске Федерације Владимиру Путину. Но, суштина је да је становништво Републике која му је орден доделила било готово једногласно у подршци таквој одлуци", нагласио је Додик.
Он је поновио да Република Српска остаје неутрална када је реч о сукобу у Украјини, али и јасна да геополитички потреси не могу да промене чињеницу да Република Српска са Руском Федерацијом има добре политичке, економске и културолошке везе које ће се наставити и у будућности, преноси Срна.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала