- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Јаки као црна земља – и за избегавање

© AFP 2023 / YASUYOSHI CHIBAКошаркаши Канаде
Кошаркаши Канаде - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Канаде играће у веома јаком саставу на предстојећем Мундобаскету. Можда Американци не долазе у најјачем саставу, али су ту Канађани које би ваљало заобићи у широком луку.
Канада је на Светско првенство дошла кроз квалификације. У првој фази квалификација остварили су учинак од шест тријумфа на исто толико одиграних утакмица. Завршна фаза преко које су обезбедили пласман била је изузетно успешна по њих.
На 12 укупно одиграних утакмица уписали су само један пораз. И то против Аргентине коју су тада до тријумфа водили Ницолас Брусино и Факундо Кампацо.

Наравно, пре свега треба рећи да Канађане ипак неће предводити Џамал Мареј, шампион НБА лиге са Денвер Нагетсима и саиграч Николе Јокића.

У његовом одуству треба истаћи и Шеја Гилџеса Александера који је имао одличну сезону, ту је и Ар Џеј Берет из Њујорк Никса, а интересантна су имена и Луа Дорта, Келија Олиника, као и Кевина Пенгоса кога знамо из Евролиге.
Видећемо како ће се противници борити против екипе која је препуна добрих играча, посебно на спољним позицијама.
Канада је у Групи Х са Француском, Летонијом и Либаном. Може се рећи да ће ово бити једна од најјачих група на предстојећој смотри.
СПИСАК КАНАДЕ ЗА МУНДОБАСКЕТ
Бекови:
Крила:
Крилни центри и центри:
Шеј Гилџес-Александер, Ар Џеј Берет, Кајл Александер, Никел Александер-Вокер, Тре Бел-Хејнс, Ошеа Брисет, Дилон Брукс, Лугенц Дорт, Зек Едеј, Мелвин Еџим, Кори Џозеф, Кели Олиник, Кевин Пангос, Двајт Пауел, Касијус Робертсон, Фил Скраб и Томас Скраб.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала