- Sputnik Србија, 1920
Самит БРИКС
Самит БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка), којим председава Јужноафричка Република, одржава се од 22. до 24. августа у Јоханесбургу. Очекује се да лидери земаља „петорке“ на самиту разматрају проширење организације.

Министар Јужноафричке Републике: У БРИКС постигнута сагласност о проширењу

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаБРИКС
БРИКС - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
Пратите нас
Министар спољних послова Јужноафричке Републике Наледи Пандор саопштила је да су земље БРИКС постигле сагласност по питању проширења организације.

„Договорили смо се по питању проширења. Имамо документ који смо усвојили у којем су изложени принципи, процеси за разматрање земаља које желе да постану чланице БРИКС-а. Лидери БРИКС-а даће детаљније саопштење пре завршетка самита. Тако да је то веома позитивно“, изјавила је Пандор за јужноафрички радио „Убунту“.

Самит БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка) одржава се од 22. до 24. августа у Јоханесбургу. Самитом председава Јужноафричка Република. Према речима министра спољних послова те земље Наледија Пандора, лидери земаља „петорке” ће на самиту разговарати о питању проширења организације.
Раније је објављено да је више од 20 земаља поднело формалне пријаве за придруживање асоцијацији, међу њима су: Аргентина, Иран, Алжир, Тунис, Турска, Саудијска Арабија и Египат.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
Самит БРИКС
Путин о улози БРИКС-а: Бранимо мишљење већине света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала