- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Био је ментор Шараповој и има важне поруке о Ђоковићу: „Добио је ударац – одговориће!“

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
Пратите нас
Рик Мејси, амерички тренер који је пресудно утицао на каријере великана попут сестара Вилијамс, Марије Шарапове и Ендија Родика, рекао је да ће пораз који је Новак Ђоковић доживео у недавном финалу Вимблдона изазвати позитиван ефекат на предстојећем УС Опену.
Подсетимо, Ђоковић је поражен од Карлоса Алкараса у финалу турнира где је имао шансу да освоји 24. Гренд слем трофеј. У међувремену се и реванширао Шпанцу у финалу Синсинатија.
Ипак, Мејси каже да ће исход из Лондона и пораз бити позитиван подстрек за Ђоковића.
„Новак је фаворит на УС Опену. Његов его је добио ударац са друге стране мреже од Карлоса Алкараса на Вимблдону. Али када најбољи тенисер света свих времена, са 94 титуле и 23 Гренд слема у свом џепу, добије ударац, онда ће наћи још више одлучности и одговоре“, навео је Мејси.
Један од најбољих тренера у историји истакао је да има и добро мишљење о младом Алкарасу.
„Алкарас је најатрактивнија муња на тениском небу још од Серене и Венус. Он ће мотивисати више клинаца да науче сваки ударац. Још је лепше што ће мотивисати и више тренера да науче сваки ударац“, оценио је Мејси.
Импресиониран је славни тренер игром Алкараса на Вимблдону и прорекао му је сјајну будућност:
„Карлос има шансе да постигне нешто што никада није виђено у тенису. Мислим да може да освоји сваки турнир на коме игра, али треба и рећи да је то немогуће. Наравно да ће бити пораза. Кад сјајно сервирате и погађате углове, увек је све могуће. Ако не буде повреда, заиста постоји шанса да Карлос постигне нешто што није никада виђено у тенису“, рекао је Мејси.
Он је истакао и да је понудио помоћ младој Еми Радукану која никако не може да пронађе ни тренера ни прави ритам, а Мејси има озбиљну историју рада са тенисеркама, а један је од најзначајнијих за бриљантну каријеру руске легендарне тенисерке Марије Шарапове.
Новак Ђоковић, Синсинати - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
СПОРТ
После финала Синсинатија поручили Новаку – „Ти си дар од Бога“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала