- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Шта каже вештачка интелигенција – како изгледа савршени кошаркаш из Србије

© AFP 2023 / SCOTT OLSONДејан Бодирога и Пеђа Стојаковић прослављају победу у финалу Светског првенства у кошарци 2002. у Индијанаполису, САД
Дејан Бодирога и Пеђа Стојаковић прослављају победу у финалу Светског првенства у кошарци 2002. у Индијанаполису, САД - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
Пратите нас
Чет џи пи ти (Chat GPT) један је од алата који се служи вештачком интелигенцијом и стварним информацијама, а на основу њих је тиме креиран савршени профил кошаркаша из Србије.
Када би се могао „направити“ идеалан кошаркаш он би свакако имао шут Пеђе Стојаковића, једног од најбољих тројкаша не само Србије, већ и НБА лиге и свих времена уопште.
Пеђа је годинама „теророрисао“ обруче у НБА лиги, а двапут је побеђивао на такмичењима у шутирању тројки на ол-стару.
Иако се Никола Јокић сматра вероватно најинтелигентнијим кошаркашем свих времена, вештачка интелигенција га је заобишла у свом избору, сасвим извесно због мањка актуелних информација.
Као играч са најбољом таквом карактеристиком изабран је Владе Дивац, док је најбољи додавач Милош Теодосић, а најбољи дриблинг има Александар Ђорђевић.
Изненађење у избору вештачке интелигенције је атлетицизам Немање Бјелице, а изненађење свакако није избор Дејана Бодироге као играча са највећим лидерским карактеристикама.
Дакле, најбољи кошаркаш из Србије би морао да има овакве адуте:
Шут – Пеђа Стојаковић
Додавање – Милош Теодосић
Дриблинг – Александар Ђорђевић
Кошаркашка интелигенција – Владе Дивац
Атлетицизам – Немања Бјелица
Лидерство – Дејан Бодирога
*Све вести везане за предстојеће Светско првенство у кошарци пронађите у Спутњиковом специјалу Мундобаскет 2023
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
Мундобаскет 2023
Са чиме Србија иде у свет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала