- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Више од 80 одсто запослених у САД жели четвородневну радну недељу

CC0 / Pexels / Празна канцеларија — илустрација
Празна канцеларија — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
Пратите нас
Велика већина запослених на пуно радно време, односно 81 одсто анкетираних, жели четвородневну радну недељу, показало је најновије истраживање њујоршке финансијске компаније Бенкрејт.
Чак 89 одсто запослених који желе четвородневну радну недељу је спремно и на жртве и одрицања како би остварили овај циљ, преноси Си-Ен-Би-Си.
Више од половине, тачније 54 одсто радника је спремно да ради већи број сати, а 37 одсто запослених је спремно да због краће радне недеље промени посао или чак област рада.
Више од 27 одсто анкетираних би због остварења своје жеље чешће радило из канцеларије, а запослени су спремни и да раде ван радног времена - 23 одсто, да раде посао за који су мање заинтересовани - 17 одсто, одрекну се неколико дана одмора - 16 одсто, а 10 одсто испитаника би пристало и на нижу плату или назадовање у каријери.
Резултати јулског истраживања у коме је учествовало 2.367 особа је показало да радници не желе да се врате на модел рада пре пандемије вируса корона.
"Хибридни модел рада, који комбинује рад на даљину са радом из канцеларије је постао нови стандард", рекла је главна економистиња компаније ЗипРекрутер, Џулија Полак.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала