- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Неслана шала чувеног Чилеанца: „Дао сам гол због ког се голман убио“

© AFP 2023 / LUIS ROBAYOАртуро Видал
Артуро Видал - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Пратите нас
Чилеански ветеран Артуро Видал (36) успео је да шокира фудбалски свет несланом шалом за коју је мислио да ће забавити људе, а изазвала је контраефекат јер се јавност обрушила на њега.
Некадашњи везиста Бајерна, Барселоне, Јувентуса и Интера, тренутно је члан бразилског Атлетико Паранаенсеа, а током једног лајв преноса одговарао је на питање о првом голу у Бундеслиги у дресу Бајера из Леверкузена.
Видал се присетио тог детаља, заборавио околности и навукао гнев љубитеља фудбала.
„Био је то мој први погодак у Европи у дресу Бајера. Голман је потом пао у депресију и извршио самоубиство“, рекао је Видал кроз смех.
Ове реакције су шокирале љубитеље фудбала, посебно оне у Немачкој, јер се ради о Роберту Енкеу, голману Хановера који је у новембру 2009. починио самоубиство у 32. години, након што је патио од депресије, анксиозности и страха од неуспеха.
Повремени репрезнтативац Немачке је извршио самоубиство када је стао на пругу, испред експресног воза који му је ишао у сусрет. Полиција је потврдила да је нашла опроштајно писмо, али детаљи нису објављени.
Његова удовица, Тереза, открила је да је Енке био у великој депресији шест година због смрти ћерке и да је понекад посећивао и психијатра. Сахрањен је 15. новембра 2009. у Нојштату, поред гроба своје ћерке.
Иначе, Енкеов живот описан је у књизи Роналда Ренга под именом „Живот је сувише кратак - трагедија Роберта Енкеа“, која је у Немачкој добила награду за књигу године.
Гајас Захид - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
СПОРТ
Партизан промовисао ново појачање
Фудбалска лопта  - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
СПОРТ
Урнебесан потез навијача – за срамоту клуба /видео/
Барак Бахар, Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
СПОРТ
Бахар наставља ремонт – и одласци су у моди на Маракани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала