- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Богданова трећа срећа и обећање Србији: „Спремни смо“ – Пешић открио два циља

© Sputnik / Лола ЂорђевићБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Пратите нас
Богдан Богдановић, капитен кошаркаша Србије, изашао је пред новинаре дан уочи почетка Мундобаскета на ком ће Орлови раширити крила у суботу од 14 часова против Кине, поручивши да навијачи могу да очекују добру забаву.
Искусном шутеру од ког се очекује да води наш национални тим у Манили, ово ће бити већ треће Светско првенство, а био је део екипе која је стигла пре девет година до финала.
„За време Мундобаскета не постоје лаке утакмице, сваки противник је одлично припремљен да представља своју земљу на прави начин. Сви ривали ће бити тешки. Узбуђени смо што смо у Манили, имали смо тешке припреме, али срећни смо и спремни за почетак турнира. Знамо врло добро шта треба да радимо“, изјавио је 31-годишњи бек Атланте Хокс.
Богдана није било на прошлогодишњем Евробаскету због повреде, где је Србија после савршеног учинка у групној фази, доживела пораз, уједно и елиминацију од Италије на првом степенику нокаут фазе. Богдановић је спреман да сада буде човек од ког се очекује да решава мечеве у одсуству најбољег кошаркаша планете Николе Јокића.
„Играћу на исти начин са мало више минута у репрезентацији, али слична ми је улога као у клубу. Мало су другачија правила. Могу да пресем искуство на играче, желим да се забаве и да уживају, ово је само још једна игра у животу. Притисак наравно постоји, али не треба да се одрази на играње“, изјавио је Богдан Богдановић на конференцији за медије пред почетак Мундобаскета.
Пред новинаре је наравно изашао и селектор Светислав Пешић који је поручио да је за сада све како треба.
„Срећни смо што смо у Манили, све је сјајно. Хотел, теретана, људи нам помажу и због тога смо срећни. Време је за прву утакмицу, морамо да искористимо време које смо провели заједно, играли смо неке звнаичне утакмице, неке тренинг и сада имамо шансу да престављамо Србију. Сви су узбуђени због Мундобаскета“, истакао је Пешић.
Када је у питању први ривал Србије на СП, репрезентација Кине у суботу од 14 часова, Пешић је истакао важност премијерног наступа.
„Прва утакмица је најважнија за оба тима. Играли смо пријатељску утакмицу пре неколико дана и знамо да нас чека добра екипа, добро организована и очекујемо тешку утакмицу. Ово нише није пријатељска, званична је. Морамо да видимо како ћемо да победимо прву утакмицу на турниру“, истакао је селектор Орлова и додао:
„Желимо да направимо добар резултат у првој фази. то нам је први циљ. Други циљ нам је да желимо да играмо Олимпијске игре у Паризу. То нам је велика мотивација. Очекивања су увек ту, када играте Светско првенство, онда играте противљ најбољих. Рекао сам већ који имамо циљ и то нас мотивише сваког дана. Уживам водећи репрезентацију и желимо да будемо у Паризу на Играма. Свака екипа мора да има циљ, јер он мотивише“, закључио је Пешић.
Судија на мечу Чешка - Грчка - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Мундобаскет 2023
Жене суде на Мундобаскету први пут у историји
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала