- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Није само „шљакер“, зна и на бетону – ново четвртфинале за Ђереа

© AP Photo / Frank MolterЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Пратите нас
Српски тенисер Ласло Ђере изборио је пласман у четвртфинале турнира у Винстон-Сејлему. Момак из Сенте је у два сета био бољи од младог Американца Микелсена са 6:4, 6:4.
За пролаз међу четворицу најбољих Ђере ће одмерити снаге са Аргентицем Себастијаном Баесом, који је био бољи од Аустралијанца Вукића са 6:4, 4:6, 6:4.
Добро је Ласло отворио меч и већ у трећем гему стигао до брејка. Предност није дуго задржао пошто је Микелсен, тренутно 133. играч света, одузео сервис репрезентативцу Србије у шестом гему.
Ипак Ђере у деветом гему поново проналази начин да изненади ривала, поведе са 5:4 и онда на свој сервис гем стигне до предности од 1:0. У наставку меча виђен је још само један брејк. Направио га је Ђере у петом гему, повео са 3:2 и онда сигурном игром на свој сервис стигао до победе.
Међу осам најбољих прошао је и први фаворит турнира Борна Ћорић. Хрват је био бољи од Американца Моа са 6:4, 6:7, 6:3. Ћорићев наредни противник је Аргентинац Серундоло, а у случају да обојица прођу даље, Ђере и Ћорић ће укрстити рекете у полуфиналу.
За Ласла је завршница још једног турнира сјајна увертира у предстојећи УС Опен. Ђере је недавно окончао сјајну серију добрих партија на шљаци где је стигао до финала Хамбурга и полуфинала Кицбила. Очигледно му ни бетон није проблем.
Борис Бекер и Новак Ђоковић током Аустралијан опена 2016. - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
СПОРТ
„Надам се да Новак никада неће престати да игра тенис!“
Новак Ђоковић, Синсинати - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
СПОРТ
Американци дочекали Ђоковића овацијама у Њујорку /видео/
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
СПОРТ
Како Новак Ђоковић „скида“ гигабајте о Карлосу Алкарасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала