- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Пригожин био човек сложене судбине, али талентован – дао велики допринос у Украјини

© Sputnik / Elena Kopylova / Уђи у базу фотографијаОснователь частной военной компании "Вагнер" Евгений Пригожин. Архивное фото
Основатель частной военной компании Вагнер Евгений Пригожин. Архивное фото - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изразио је саучешће породицама погинулих у јучерашњој авионској несрећи у Тверској области у којој је страдао и оснивач групе „Вагнер“ Евгеније Пригожин.

„Изгледа да су се, према првим информацијама, у авиону налазили и запослени у 'Вагнеру'. Желео бих да истакнем да су то људи који су дали значајан допринос нашој заједничкој борби против неонацистичког режима у Украјини. Ми то памтимо, знамо и нећемо заборавити“, констатовао је Путин.

Он се посебно осврнуо на Евгенија Пригожина, рекавши да је био човек сложене судбине, али талентован.

„Пригожина сам познавао веома дуго, од почетка деведесетих. То је био човек сложене судбине, правио је озбиљне грешке у животу. Постизао је неопходне резултате и за себе, а и када сам то тражио од њега зарад општег добра као што је то био случај последњих месеци. Био је талентован човек, талентован бизнисмен. Радио је не само у нашој земљи, него и у иностранству, посебно у Африци и свуда је постизао резултате“, рекао је Путин.

Он је истакао да се Пригожин бавио у Африци нафтом, гасом, експлоатацијом племенитих метала и драгог камења.
„Колико знам, баш јуче се вратио из Африке и овде се састао са неким званичницима“, додао је Путин.
Он је додао да га је шеф Истражног комитета Русије Александар Бастрикин известио о почетку истраге авионске несреће са Пригожином, те да ће то бити обављено до краја.

„Оно што је сигурно, о чему ме је јутрос известио шеф Истражног комитета, је да су они су већ покренули прелиминарну истрагу тог догађаја, да ће она бити спроведена у потпуности. У то нема сумње. Видећемо шта ће рећи истражитељи“, рекао је Путин. Он је додао да се тренутно спроводе техничке и генетске експертизе, за шта је потребно време.

Подсетимо, у паду авиона у Тверској области погинуло је 10 људи. Федерална агенција за ваздушни саобраћај потврдила је да се Евгеније Пригожин налазио на листи путника.
Истражни комитет је покренуо кривични поступак.
Пад авиона у Тверској области - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
РУСИЈА
"Росавијација" потврдила: Пригожин био у авиону који је пао у Тверској области
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала