- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дрес Шведске – а у срцу Србија: Сестре Лазић први пут играју против земље свог порекла

© Фото : ЦЕВАлександра Лазић
Александра Лазић - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Пратите нас
Одбојкашице Србије у осмини финала Европског првенства играће против селекције Шведске, а у том тиму биће и сестре Ребека и Александра Лазић, одбојкашице српског порекла које су се родиле и одрасле у Ленховду.
Одбојкашка репрезентација Шведске била је право изненађење на претходном Европском првенству, а ни овога пута девојке из ове земље нису разочарале.
Поново су се одлично показале Александра и Ребека Лазић, близнакиње које су српског порекла, али пошто су рођене и одрасле у Шведској одлучиче су да играју за ту репрезентацију.
Одбојкашице Лазић рођене су 1994. године у Ленховди, месту у Шведској, у породици српских исељеника. На друштвеним мрежама Александра и Ребека поносно уз заставу Шведске истичу и српску тробојку.
Близакиње српског порекла потпуно су идентичне, имају исту висину, 188 центиметара, а и обе играју на позицији примача сервиса. У шали се често истиче да је једино могуће разликовати их по броју дреса јер Александра на леђима носи број 11, а Ребека девет.
Међутим, на актуленом Европском првенству више се истиче Александра која је 2021. године на шампионату била једна од главних јунакиња репрезентације Шведске. Тада је Александра постигла победнички поен против селекције Бугарске и одвела Шведску у четвртфинале.
Александра је прошле године проглашена за најбољу играчицу Европске сребрне лиге, а у шведској лиги је са само 18 година 2012. била најбољи поентер те сезоне. Ове године она је потписала за Бисонте из Фиренце, док Ребека наступа за Кан.
Србија ће имати чега да се припази и дефинитивно Швеђанске на српски погон неће бити лак залогај, међутим српске одбојкашице боље су се показале од почетка шампионата. У пет мечева групне фазе оствариле су свих пет победа уз само два изгубљена сета,
Репрезентација Шведске далеко теже је дошла до осмине финала. Из пет утакмица носе само две победе против Азербејџана и Немачке.
Одбојкашице Србије и Шведске до сада нису никада у националном дресу играле једна против друге, али нема сумње да су Српкиње фаворити поготово после добре вести да Тијана Бошковић није теже повређена и да ће моћи да игра меч осмине финала.
Србија и Шведска састају се у понедељак од 17 часова, а победник у четвртфиналу иде на бољу репрезентацију из меча Чешка – Украјина.
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
СПОРТ
Силовите Српкиње декласирале и домаћина – пета узастопна победа на Европском првенству!
Тијана Бошковић - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
СПОРТ
Србија кренула споро па надиграла Мађарску
Србија – Русија, одбојкашице, Европско првенство у Београду - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
СПОРТ
Тако Србија треба да игра, а најбоља поручује: „Поносна сам на наш менталитет“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала