- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Хаос у Немачкој: Олуја чупала дрвеће, има и повређених, евакуисано цело подручје /видео/

CC0 / Pixabay / Олуја
Олуја - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Пратите нас
Снажно невреме погодило Немачку. У Минхену потпуно парализован градски железнички саобраћај. Олуја у Штутгарту обарала дрвеће.
Невреме је почело у ноћи између четвртка и петка, а како преносе медији, минхенски возови С-Бана обустављени су на релевантним станицама до даљњега, објавиле су надлежне власти
"Разлог је повезан с временским приликама због којих је дошло до кварова на целом подручју градске железнице у Минхену", стоји у саопштењу објављеном на интернету.
Олуја је захватила и камп у граду Линдау на обали Боденског језера, где је јак ветар ишчупао неколико стабала. Три особе су повређене, а стање једне од њих је тешко, саопштила је локална полиција.
Проглашена опасност је остала на снази у том подручју због временских прилика па су локалне власти одлучиле да евакуишу цело подручје. Око 900 људи тако је привремено уточиште пронашло у конгресном центру у граду Линдау, где су их збринули спасиоци, додала је полиција.
Вода је поплавила и улице у граду Фрајбургу у покрајини Баден-Виртенберг, где је ветар такође чупао дрвеће и оштетио далеководе.
Тамошњи ватрогасци забележиле су стотине хитних позива.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала