- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Српски „џелат“ се замало саплео на „афричку клечку“: „Био сам под стресом“ /видео/

© Фото : ФИБАЂанмарко Поцеко
Ђанмарко Поцеко - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Пратите нас
Целих 36 минута кошаркаши Анголе дисали су за вратом Италијанима и претили су да направе прво велико изненађење на Мундобаскету, у отварајућој утакмици највеће смотре у игри под обручима, што је могло да иде на душу селектору Азура Ђанмарку Поцеку.
Филипинска арена у Манили видела је спектакуларну утакмицу која је одлучена тек у самом финишу, када је на сцену ступио индивидуални квалитет Италијана.
Азури су били зрели да доживе пораз, очајно су играли, очајно шутирали, а кошаркаши Анголе су свој лимитирани таленат надокнађивали френетичном борбеношћу.
Жаргонски речено, афрички кошаркаши су „претукли“ Италијане, баш као што су они умели да ураде репрезентацији Србије, колико на претходном Европском првенству, тада кроз циркуску представу Поцека који је искључујућом грешком и потоњим понашањем променио ритам меча.
Сада ће, пак, остати забележено, прве поене на овогодишњем Мундобаскету постигла је Ангола, сјајним нападом одмах после изборене лопте на судијском подбацивању.
Утакмицу су пратила 21.214 гледаоца и видели су заиста сјајну утакмицу, чије најважније детаље можете да видите и ви.
На крају, Италијани су славили, а одговорност за лоше издање преузео је селектор Ђанмарко Поцеко, од чијег расположења, изгледа, стварно зависи игра Азура.
„Желим да се извиним својим играчима. Био сам под стресом. Нисам их подржао. Био сам негативан током целе утакмице и стварно им дугујем извињење. Они су сјајни, урадили су све што треба да бисмо славили“, навео је Поцеко.
Да циркус буде у његовом стилу, он је прозвао и славног филипинског боксера Манија Пакјаа, великог љубитеља кошарке.
„Где је Мани Пакјао? Да ли је могуће да није дошао јер се уплашио мене?", упитао је Поцеко док се возио ка хали.
На крају, изгледа да је он био тај који се уплашио пораза, а велике бруке спасли су га његови пулени.
Сами играчи му неће бити довољни у наредној утакмици, Италију чека Доминиканска Република, са огромним амбицијама да изненади фаворите и приреди изненађење на целом Мундобаскету.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала