- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Марин Лепен ће победити на следећим изборима“: Прогноза француског министра полиције

© AP Photo / Thibault CamusМарин Ле Пен
Марин Ле Пен - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Пратите нас
Посланица у француском парламенту и председница десничарске странке Националног савеза Марин Ле Пен могла би да победи на наредним председничким изборима 2027. године, изјавио је франуски министар унутрашњих послова Жералд Дарманен.
''Ако дозволимо да велики део радничке и средње класе пређу на страну Марин Ле Пен, више класе неће нас подржати у другом кругу. Кључна питања су друштвена - плате, радни век, животни трошкови и подршка породицама. То је оно што би могло да доведе до избора Марин Ле Пен 2027, а не питања о миграцијама'', рекао је Дарманен, којег многи виде као потенцијалног кандидата десног центра на председничким изборима, преноси Гардијан.
Он је истакао да људи из радничке класе желе ''повратак ауторитета у школе и на улицае, више чврстине у правосудном систему и полицији, и да могу да живе од плодова свог рада''.
Дарманен се још није изјаснио да ли ће се кандидовати на изборима 2027, пошто је близак сарадник Макрона, којем се приближио након што је напустио свог ментора Николу Саркозија 2017.
Ле Пенова је на прошлогодишњим председничким изборима изгубила од садашњег председника Емануела Макрона, али је постигла историјски успех за свој Национални савез, који је постао највећа појединачна опозициона странка у парламенту.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала