- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Орбан: Запад изабрао погрешну стратегију у Украјини – Русија се овако не може победити

© AP Photo / Denes ErdosВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Пратите нас
Стратегија ЕУ и САД у сукобу у Украјини је погрешна, а цену тога плаћају Украјинци и Европљани, рекао је премијер Мађарске Виктор Орбан.

„Гледано са стране Запада, сукоб се одвија према следећој стратегији: Украјинци ратују и гину, а ми дајемо новац, информације и оружје. И мислимо да је таквом комбинацијом, без нашег директног учешћа, могуће победити Русију. То је суштина стратегије. А у протеклих годину и више се испоставило да се Руси не могу победити таквом стратегијом. Та стратегија нас сигурно не води ни до какве победе“, рекао је Орбан, пренела је телевизија М1.

У оваквој ситуацији, истиче он, потребан је мир или нова стратегија.
„Али нове стратегије нема – вероватно зато што би њен централни елемент било слање војника. У овом моменту то још нико не жели“, истакао је Орбан.
По његовом мишљењу, стратегија западних земаља у вези сукоба у Украјини је дубоко погрешна.
„Мислим да је то таква стратешка грешка, грешка у планирању, војној стратегији ЕУ и САД за коју плаћамо огромну цену. Украјинци плаћају највећу цену. Међутим, плаћамо и ми, јер смо послали 70 милијарди евра, а сада разговарамо о томе да пошаљемо још 50 милијарди евра док се европска економија суочава са озбиљним проблемима да је сваки цент важан“, закључио је мађарски премијер.
Упркос свему, мађарска влада не мења став о Украјини и залаже се за моментални прекид ватре и покретање мировних преговора. Према Орбановим речима, Мађарска сматра да је неопходно што пре окончати војна дејства, а затим приступити изради мировног плана за решавање украјинског сукоба.
Мађарски премијер Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
Специјална операција у Украјини
Орбан: Постојање Украјине почива искључиво на новцу Запада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала