- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Ватра и смрт: Колосални губици украјинске војске у Запорошкој области

© AP Photo / dpa/Peter SteffenНемачки тенк леопард 2
Немачки тенк леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Пратите нас
Украјинска војска безуспешно покушава да изврши офанзиву на Запорошком правцу користећи страну технику, руске снаге приликом одбране наносе велике губитке снагама Кијева, изјавио је Спутњику вршилац дужности губернатора Запорошке области Евгеније Балицки.

„Слична ситуација је и у Старомајорском, Урожајном, у Шербама, испод Роботина и у Пјатихаткама: непријатељ трпи колосалне губитке. Једина разлика је у томе што тамо где су бољи путеви се користи техника, а тамо где су лошији се користи пешадија“, рекао је он.

У Работину, према његовим речима, непријатељ напада углавном користећи страну технику, немачким тенковима „леопард“ и америчким борбеним пешадијским возилима „бредли“. Додао је да руске снаге ту технику спаљују, док непријатељ технику, практично, ни не мења.
„Такође, они своје људе не сматрају људима. Непријатељ трпи невероватно велике губитке“, закључио је Балицки.
Украјинска офанзива у правцу јужног Доњецка, Артјомовска и првенствено у Запорошком правцу почела је 4. јуна. Кијев је у сукобе послао бригаде које је обучио НАТО и наоружао их западном техником. Као што је 21. јула констатовао председник Русије Владимир Путин, украјински војници немају резултате, а Запад је разочаран током контраофанзиве.
Рушевине у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Специјална операција у Украјини
Украјински политичар: Смрт Украјине се не може зауставити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала